Pomembnost dobro organiziranih podatkov v CRM sistemu

Sodobna podjetja se razvijajo in prilagajajo novim okoljem v poslovnem svetu, ki se spreminjajo zaradi napredka v informacijskih tehnologijah. Velik del tega se navezuje na zbiranje, organiziranje in učinkovito uporabo podatkov, zbranih z vseh področij poslovanja. Podjetja z namenom konkurenčnosti in učinkovitosti zbirajo podatke o potrošnikih, izdelkih, dobaviteljih, promocijah, storitvah za stranke, inventarju, logistiki, reklamacijah, analizi, poročilih in še čem. Zaradi obsežnosti količine zbranih podatkov morajo podjetja skrbno izbrati sisteme, ki jim ponujajo najbolj kakovostne podatke.
informational technology evolving

3 problemi, ki izhajajo iz slabe kakovosti podatkov

number1o
Finančna izguba

Manjkajoči informacijski sistem se lahko izkaže za veliko izgubo podjetja, saj ne koristi potencialnih prihodkov, ki bi jih lahko ustvarilo, s polno izrabo zbranih informacij. Takšna podjetja lahko hitro zasenčijo tekmeci z boljšim sistemom, saj lahko uporabijo zbrane informacije za trženje, proizvodnjo, logistiko, prodajo in druge oddelke po vsem podjetju in s tem bistveno izboljšajo celoten donos.
number2o
Izguba produktivnosti

Zaradi neorganiziranih baz podatkov lahko pride do zmanjšanja produktivnosti. Podjetja izgubijo veliko delovnih ur, porabljenih za naloge, ki so del zastarelih ali neorganiziranih informacijskih sistemov. S posodabljanjem in izboljšanjem informacijskega sistema lahko podjetja prihranijo čas, porabljen za opravljanje nalog, hkrati pa izboljšajo učinkovitost. Ni treba poudarjati, da to vodi v večje prihodke.
number3o
Nizko zaupanje v podatke

Podjetja s slabo kakovostjo podatkov običajno ne zaupajo pridobljenim podatkim in ne uporabljajo poročil pri pripravi poslovnih strategij. Ali še huje, uporabniki sistemov se ne zavedajo slabe kakovosti podatkov in jih uporabljajo za podjetje, kar lahko škodi dobičkonosnosti. Po izgubi dobička se odločijo, da so informacijski sistemi neuporabni in jih opustijo, namesto da bi jih izboljšali.
poor data quality
Posledice nekakovostnih podatkov

V skladu s poročilom podjetja Validity je 44 % anketirancev ocenilo, da njihovo podjetje izgubi več kot 10 % letnih prihodkov zaradi slabe kakovosti podatkov.

Večina organizacij danes nima pravega razumevanja o zdravju svojih podatkov. Poleg tega napačno ravnanje s podatki pogosto vodi v dvomljive notranje prakse, saj je 75 % anketirancev priznalo, da nadrejenim podatke pogosto prilagodijo.

Slab informacijski sistem vpliva tudi na zaposlene. Uporabniki CRM so na prelomni točki, saj kar 64 % uporabnikov razmišlja o zapustitvi trenutne vloge, če dodatni viri ne bodo dodeljeni za nadgradnjo informacijskega sistema. vir
Na srečo je na koncu tega predora svetloba - Acronx. To je dobro zasnovan informacijski sistem, ki služi kot CRM, mini ERP, marketinško orodje, sistem za samodejno obveščanje in generator računov. Z njim lahko kakovost podatkov pripeljete na višjo raven, saj je program zasnovan tako, da zbira in učinkovito organizira podatke, povezuje povezane dokumente in omogoča spremembe načina zbiranja informacij za prilagoditev specifičnim potrebam podjetij. Ena od njegovih glavnih značilnosti je tudi modul poročila. Modul omogoča uporabnikom, da ustvarijo poročila, sestavljena iz vseh podatkov shranjenih v podatkovni bazi. Podatki se lahko poljubno predstavijo s pomočjo kompleksnih filtrov v obliki poročil, grafov, tabel in drugih načinov prikaza. 

Pridružite se Acronxu in dvignite podjetje na naslednjo raven.
acronx crm logotip
Kontaktni podatki
Acronx d.o.o., Barletova cesta 4N
1215 Medvode, SLOVENIJA
homeenvelopephone-handset