Povečajte profit svojega podjetja preko optimizacije in digitalizacije poslovnih procesov

Za podjetja v današnjem času je postalo zelo pomembno da stalno spremljajo trg, konkurenco in tehnološke novitete, ter s pomočjo zbranih informacij delajo hitre in učinkovite odločitve za izboljšanje svojega položaja. Količina informacij, s katero se podjetja pri tem srečujejo na dnevni ravni je ogromna. Način in efektivnost procesiranja le teh pa hitro loči uspešne od ostalih in jim zagotovi močnejši položaj na trgu. Iz tega razloga je prišlo do porasta programskih orodij, ki podjetjem omogočajo urejene podatkovne baze za hranjenje podatkov, avtomatski zajem podatkov iz različnih virov, delitev podatkovnih baz in spodbujanje sodelovanja med zaposlenimi,…
Eno takih orodij je tudi Acronx. Spletni program, ki je v osnovi crm (program za vodenje odnosov s strankami) ampak ponuja mnogo več funkcionalnosti kot le to. Podjetjem omogoča hranitev vseh podatkov povezanih s stranko. Od njenih prvih interakcij, pa vse do računov in reklamacij. Omogoča tudi hitro in enostavno zajemanje informacij, deljenje in pošiljanje preko različnih orodij. Kar pa je še pika na i, program omogoča tudi integracije na zunanje programe, kot so bisnode, pantheon, squalomail, mail, woocommerce…
Sedaj pa se lahko vprašamo kaj vse te funkcionalnosti dejansko doprinesejo našemu podjetju. Odgovor je seveda ogromno.
acronx crm logotip
single source of truth
Ena glavnih prednosti, ki jih s tem pridobimo je koncept, kateremu pravimo en vir resnice. To preprosto pomeni, da se program uporablja kot edino sredstvo za hranjenje dotičnih podatkov in je nekaj na kar se zanašajo vsi zaposleni v podjetju. Seveda ta koncept deluje le če se vsi držijo dogovora o shranjevanje podatkov le v to orodje in ohranjanju verodostojnosti. Na ta način se sodelovanje in transparentnost medsebojnega dela hitro in znatno izboljšata, podatki pa postanejo vidnejši in kvalitetnejši saj imajo dostop do njih vsi kar tudi pospeši odkrivanje napak.
Povečana vidnost podatkov je izjemno pomembna za podjetja saj imajo kar naenkrat vsi dostop do vsega. Podjetje, ki je delovalo kot skupek manjših skupin, ki selektivno sodelujejo med seboj, sedaj lahko deluje kot povezana celota. Produktivnost se s tem znatno izboljša. Skupine, ki so delovale pred povečano vidljivostjo podatkov so začele s projektom, delale na njem, in vse ugotovitve in napredke zadržale zase, ker deljenje podatkov ni bilo preprosta naloga. Če so potrebovale pomoč drugih ekip, so jih morale kontaktirati in jim predstaviti vse dosedanje ugotovitve in napredke. Tak sistem dela je bil pomanjkljiv in zamuden, ker je bil proces počasen, podatki pa niso vedno dosegli ljudi, ki bi lahko potencialno največ doprinesli projektu. Sedaj na projektu lahko sodeluje vsak, ki misli da mu lahko nekaj doprinese. Ta način dela je omogočen z uporabo vseh podatkov v podjetju.
Velika sprememba je tudi avtomatizacija delovnih procesov. Konkretno nam Acronx omogoča izdelovanje dokumentov s preprostim klikom na gumb. Program uporablja sistem predlog z spremenljivimi polji, ki se napolnijo ob kreaciji dokumenta. To pa je le en od mnogih primerov avtomatizacije. Program nam omogoča tudi fiskalizacijo računov, dodajanje strank na mailing liste, avtomatizirano pošiljanje sporočil in obvestil, zajemanje podatkov iz spletnih form in še več.
automatization
Ena glavnih nalog programa pa je tudi podatkovna baza strank, s katero lahko spremljamo dogajanje na vsaki stranki posebej. Vidimo lahko na kakšen način smo stranko pridobili, kaj so bile njene želje, nakupi, reklamacije, komentarji… Skratka celotna zgodovina strankine interakcije z podjetjem. Te podatki so zelo dragoceni pri pridobivanju novih strank, saj nam pomagajo segmentirati kupce. S tem da vemo kdo so naše stranke, se lažje prilagajamo njihovim željam, načrtovanje reklamnih kampanj pa postane cenejše, bolj usmerjeno in bolj dobičkonosno. S programom pa pridobimo tudi nekaj, kar je skoraj pomembnejše od pridobivanja novih strank. Ohranjanje starih strank. Ohranjanje starih strank je pomembo, saj so to ljudje, ki jih je podjetje že prepričalo v nakup in jim dokazalo svojo uporabnost. Take stranke je lažje in ceneje prepričati v ponoven nakup saj je zaupanje med njimi in podjetjem že zgrajeno. Primer: Imamo podjetje s hrano za male živali. Do nas je prišla stranka in kupila hrano za mačke. Z hrano je bila zelo zadovoljna. Kot lastnik trgovine za male živali, veš približno kako dolgo bo trajalo preden stranki hrane zmanjka. Zato na njej nastaviš avtomatsko sporočilo, ki ji bo ob določenem času poslalo majhen popust za ponoven nakup hrane. Na ta način si zlahka zagotoviš vračajočo stranko. To pa še ni vse. Ker iz njenih nakupov lahko razvidiš, da ima stranka mačko, jo lahko umestiš v mailing listo, kjer ji pošiljaš reklame za mačje izdelke. Pridobiš preprost targetiran upsell.
acronx crm logotip
Kontaktni podatki
Acronx d.o.o., Barletova cesta 4N
1215 Medvode, SLOVENIJA
homeenvelopephone-handset